BRAND EMMEN NIEUWSBERICHTEN | DRENTHE


Brand nieuwsberichten Emmen. Media nieuwsberichten over branden Gemeenten Drenthe. We hopen het niet mee te hoeven maken echter gebeurt het wanneer je het niet verwacht, brand! Wij zijn leverancier van goedkope brandblussers voor Emmen en omgeving. Onderhoudsarme blussers voor bedrijven en onderhoudsvrije sprayblussers voor particulier online kopen. In Drenthe brandblussers keuren, hervullen of vervangen? Leverancier erkende brandblussers met lage prijs, hoge efficiëntie lichtgewicht en toch brandblusser onderhoud kosten besparen. Bestel uw brandblusser(s) in de webshop bij BlusPunt Brandblussers en betaal veilig online per IDeal.


BRAND WONING VEENOORD | BRON: DvhN

Woningbrand Veenoord. In Veenoord is in de nacht van maandag op dinsdag een woning volledig door een brand verwoest. De brand brak iets voor half twaalf 's avonds uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en was er veel rookontwikkeling. De woning was pas afgebouwd en nog niet bewoond. Hoe het vuur is ontstaan, is op dit moment nog onbekend. Meerdere brandweerkorpsen waren met meerdere bluswagens ter plaatse om het vuur te blussen. Toch kon de brandweer niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. Naar de oorzaak van de brand wordt later onderzoek gedaan.


BRAND SCHUUR ERICA NABIJ EMMEN | BRON: RTV DRENTHE

Een schuur achter een woning aan de Ericasestraat in Erica is vanmorgen beschadigd door brand. De brandweer uit Emmen die versterking kreeg van de brandweer uit Klazienaveen, had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. De oorzaak van de schuurbrand in Erica is nog onbekend. Niemand raakte gewond.


BRAND BOOT NIEUW-AMSTERDAM | BRON: RTV DRENTHE

Een boot is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. Aan de Vaart Zuidzijde in Nieuw-Amsterdam te Drenthe is afgelopen nacht een plezierjacht in vlammen opgegaan. De brandweer kreeg om half vier een melding en wist de brand snel te blussen maar kon niet voorkomen dat de boot uitbrandde. De oorzaak van de bootbrand is nog niet bekend. De brandweer heeft de brand snel geblust. De schade aan de boot is enorm. Een brand is niet altijd te voorkomen echter bieden wij in onze webshop onderhoudsvrije brandblussers voor op de boot en ook automatische-brandblussers voor in de motorruimte van uw boot of plezierjacht. Neem voor advies gerust even contact op.


KEUKENBRAND EMMEN | BRON: RTV DRENTHE

Emmen - In een woning aan de Hoitingeslag in Emmen heeft dinsdagavond een keukenbrand gewoed. De brand brak uit in de keuken van het appartement. De brandweer had de brand in de keuken snel onder controle. Door de brandweer werden tijdens de bluswerkzaamheden enkele brandende voorwerpen door het raam naar buiten gegooid zodat deze gedoofd konden worden. BlusPunt Brandblussers biedt goedkope brandblussers voor in de keuken.


BRAND BOVENWONING SCHOONEBEEK | BRON: RTV DRENTHE

In een bovenwoning aan de Europaweg in Schoonebeek was door onbekend oorzaak brand ontstaan. Het appartement bevond zich boven een fietsenwinkel direct naast een tankstation. De brandweer was met groot materieel terplaatse gegaan en de brand was snel onder controle. Deze woningbrand heeft het appartement volledig verwoest. Er zijn geen personen gewond geraakt en door de noodknop in te drukken werd het tankstation uitgeschakeld. BlusPunt Brandblussers biedt in de webwinkel brandblussers om een beginnende brand nog in de beginfase te kunnen bestrijden. Neem voor informatie over blusmiddelen contact op. 


BRAND AUTOGARAGE EMMEN | BRON: ZUIDOOSTHOEKER

Brand garagebedrijf Autoservice Dijkhuizen aan de Emmerweg is tijdens werkzaamheden getroffen door brand. Het vuur ontstond toen bij werkzaamheden aan een auto vlam vatte, waarna spoedig de vlammen door het dak van het pand kwamen. De brandweer uit Emmen en Emmer-Compascuum was snel terplekke. De auto ging verloren en het pand flinke brandschade opliep. Niemand raakte gewond. Goedkope brandblussershop autogaragebedrijven!


BRAND WINKELPAND KLAZIENAVEEN | BRON: KLAZIENAVEEN24

Brand winkel Klazienaveen. Afgelopen donderdag rond 15.30 uur werd de brandweer van Klazienaveen opgeroepen voor een brand in een voormalig winkelpand in Klazienaveen. In het winkelpand aan Van Echtenskanaal NZ was brand ontstaan tijdens klus werkzaamheden op de bovenverdieping. Goedkope brandblusser winkelpand nodig? Webshop brandblussers!


brandblussers-zorginstelling

BRAND ZORGINSTELLING | BRON: RTV DRENTHE

Brand zorginstelling Emmen. De brandweer had de brand al snel onder controle. Daarvoor werd de brand al ontdekt door de beveiliging, die ook al bezig was met blussen. Wat er precies vlam vatte en hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Er raakte niemand gewond. In de shop brandblussers met voordelige prijzen voor brandbestrijding zorginstellingen.  


BRAND WOONBOERDERIJ DE-WILP | BRON: HvN

Brand woonboerderij in het Friese De Wilp brak op vrijdagochtend uit. De brandweer heeft geprobeerd de woning te redden dit mocht niet baten. De brand brak rond 6 uur uit in het huis waar een rieten dak op zat. De brandweer ging met meerdere wagens op de brand af, maar kon het huis en de schuur niet redden. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen gebouwen (manege en boerderij). Van de woonboerderij zelf staat bijna niets meer overeind.


BRAND LANDHUIS BOERDERIJWONING WESTERVELDE | BRON: DVHN

In Westervelde is woensdagavond de luxueuze accomodatie 't Olde Hof volledig in de as gelegd. Het rietgedekte landhuis was een logeerboerderij dat aan de Olde Hofweg stond. De brandweer meldt dat er niemand gewond raakte. De boerderij was een geheel in oude stijl herbouwde echte Drentse boerderij. Het gebouw was bestemd voor verhuur aan groepen tot 14 personen. Achter het pand zijn een tennisbaan en zwembad te vinden. Brandweerkorpsen Norg, Assen, Smilde, Veenhuizen Roden, Vries en Haulerwijk werden ingezet om de brand te blussen. Brandblussers rietgedekte huizen en boerderijen kopen.


WONINGBRAND WESTERBORK | BRON: RTV DRENTHE

Brand verwoest benedenverdieping huis in Westerbork. De brand ontstond kort na 13.00 uur. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de woonkamer. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend. De brandweer had de uitslaande brand al snel onder controle. Een bewoonster moest worden onderzocht door ambulancepersoneel, omdat zij rook had ingeademd. Het huis is onbewoonbaar.


WONINGBRAND NORG DRENTHE | BRON: RTV DRENTHE - NOS

Bij een woningbrand in Norg is vannacht een 65-jarige vrouw om het leven gekomen. De brandweer werd rond 01.00 uur gealarmeerd voor de brand in het voormalige gemeentehuis, de vlammen sloegen toen reeds uit het pand. Volgens degene die de brandweer belde was er mogelijk nog iemand binnen, een andere bewoner had zichzelf al in veiligheid gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


BRAND WONING KLAZIENAVEEN | BRON: RTV DRENTHE

Brand Klazienaveen. In een woning te Klazienaveen was een uitslaande brand uitgebroken. De woningbrand brak rond 10.00 uur uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand uitslaand. De brand was vermoedelijk in de wasdroger ontstaan.


BRAND WONING COEVORDEN | BRON: RTV Drenthe

Woningbrand Coevorden. De woningbrand ontstond in de bijkeuken. Brandweer Coevorden was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich verder door de woning verspreidde. De Brandweer had twee gasflessen gevonden en uit de keuken gehaald. In de woning aanwezige personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.


WONINGBRAND EMMEN | BRON: AD en HvNL

Bij de woningbrand in Emmen zijn een jongetje van zes en meisje van vijf omgekomen. De brand brak op 30-12-17 op zaterdagochtend uit, in de woning aan de Laan van de Marel in Emmen. De ouders van de twee slachtoffertjes zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie Drenthe. Over de oorzaak van deze woningbrand is helaas niets bekend. We kunnen het niet voldoende benadrukken. Plaats voldoende rookmelders in woningen en koop een brandblusser. Met een brandblusser heeft u de mogelijkheid om een nog enigszins (veilige) vluchtweg te creëren.


BRAND METERKAST WINKEL | BRON: RTV DRENTHE

In een woning boven een winkelpand aan de Noorderstraat in Emmen brak dinsdagmiddag brand uit. De bewoners zagen veel rook uit de meterkast komen en wisten de woning op tijd, via het dak, te ontvluchten. Brandweer Emmen had de brand in de meterkast snel onder controle. Om branduitbreiding vanuit de meterkast te voorkomen in de webshop de 24/7 automatisch werkende brandblusser kopen. Deze blust automatisch zonder netspanning, zonder tussenkomst van personen.


BRAND AUTO EMMEN | BRON: Emmen.nu

Brandstichting auto Emmen. Een auto is door brandstichting op de Laan van het Kinholt in Emmen in brand gevlogen. De melding van de autobrand kwam rond 6.30 uur binnen bij de brandweer. Er werd een knal gehoord waarna omwonenden een auto in brand zagen staan. Door de brandweer werd de auto geblust. De politie vermoedt brandstichting.


BRAND HERBERG STAVOREN | BRON: HvN

Brand herberg Stavoren. Een uitslaande brand heeft herberg De Bourgondiër in Stavoren in de as gelegd. De drie aanwezige personen in het gebouw konden aan de vlammen ontkomen doordat de hond hen wakker blafte. De herberg zou komend weekend opengaan voor gasten na verbouwing. De bluswerkzaamheden waren de ochtend erna nog gaande. 


WONINGBRAND HAREN | BRON: Haren de Krant

Brand woning Haren. Zondagochtend rond 6.00 uur werd er een melding van woningbrand aan de Holsteinslaan te Haren gedaan aan de brandweer. De brandweer rukte uit naar het opgegeven adres. Over de oorzaak en over de gevolgen is verder nog niets of weinig bekend. De binnenbrand lijkt in ieder geval zonder slachtoffers te zijn verlopen. Oorzaken van woningbrand zijn veelal kortsluiting, overbelasting, verkeerd gebruik van huishoudelijke apparatuur of net even te weinig opmerkzaamheid.


BRAND WONING EMMER-COMPASCUUM | BRON: Emmen.nu

Brand woning Emmer-Compascuum. In een huis aan de Schuttingslaan in Emmer-Compascuum woedde in de nacht van zaterdag op zondag een felle brand. De woningbrand werd net na middernacht ontdekt. De brandweer kon niet voorkomen dat een deel van woning verloren ging. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is onbekend.


BRAND RIETGEDEKTE WONING VALTHE | BRON: DVHN

Brand woonboerderij Valthe. Een aangebouwde rietgedekte schuur van een woonboerderij in Valthe stond in brand. De bewoners van de rietgedekte woning zijn in veiligheid gebracht. De brandweerkorpsen van Tweede Exloërmond en Emmen hebben de brand geblust. De brand, in het rieten dak begonnen, werd door de bewoners gemeld. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Naast de korpsen van Exloërmond en Emmen zijn de waterwagens van Borger en Schoonoord ter plaatse.


BRAND KIPPENSCHUREN GASSELTERBOERVEENSCHEMOND | BRON: RTV Drenthe

Brand kippenschuren waarbij brandweerkorpsen Hoogeveen, Gieten, Assen, Veendam, Gasselternijveen, Zuidlaren en Borger in actie kwamen. Bij deze grote brand in twee kippenschuren in Gasselterboerveenschemond zijn 160.000 kippen omgekomen. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe ging de brand met veel rook gepaard. 


BRAND DROOGHAL PLUIMVEEHOUDER WITTEVEEN | BRON: RTV Drenthe

Bij brand in een drooghal van een pluimveehouder te Witteveen is de drooghal verloren gegaan. In de  schuur lag ingedikte mest te drogen, een zogeheten drooghal. De mest wordt gebruikt om biogas van te maken in de vergister. Omdat de droog hal vlak naast een kippenschuur stond, kwam de brandweer met meerdere blusgroepen ter plaatse. De kippenschuur en een schuur met werktuigen werden nat gehouden. De drooghal is compleet verloren gegaan. 


WONINGBRAND EMMEN | BRON: HvN

Bij een woningbrand in Emmen heeft de brandweer een persoon uit een woning gered. De brand ontstond op de bovenverdieping, rond de klok van twee uur van dinsdag op woensdagnacht. Toen de brandweer ter plaatse kwam betrof het een uitslaande brand. Desondanks slaagde de brandweer er in een persoon zwaargewond uit de woning te redden. Door snel ingrijpen van de brandweer kon brandoverslag naar nabije woningen worden voorkomen. 


STALBRAND ERICHEM | BRON: AD

Roep om maatregelen na grootste stalbrand ooit. De brand in een varkensstal in het Gelderse Erichem, waar in juli 2017 alle 20.000 varkens omkwamen, voert de discussie rond brandveiligheid in stallen op. Dit soort branden komen steeds vaker voor nu de stallen steeds groter worden, waarschuwt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. De Partij voor de Dieren gaat na de zomer opnieuw op maatregelen aandringen om de kans op dit soort drama's te beperken. Ons advies is om voldoende brandblussers in stallen op strategische plaatsen op te hangen om nog tijdig in de beginfase van een stalbrand deze zo mogelijk nog te kunnen bestrijden. 


BRAND CARAVAN EMMEN | BRON: DvhN

Caravanbrand aan de Ermerweg in Emmen. De caravan is volledig uitgebrand. De caravan stond naast een schuur waarop het vuur is overgeslagen. De caravan is volledig verwoest. De schuur raakte zwaar beschadigd. De precieze oorzaak van de brand is onbekend echter zijn er vermoedens van brandstichting na een inbraak in de caravan. Koop online universele compacte brandblussers voor veilig blussen van brand in huis, voertuigen en vaartuigen.


BRAND CV KETEL GRONINGEN | BRON: DvhN

Brand CV ketel. Brandweer Groningen kreeg donderdagavond een melding van een nacontrole aan de Professor Enno Dirk Wiersemastraat in de stad. Ter plaatse bleek het te gaan om een CV-ketel die vlam had gevat aldus woordvoerder van Enexis. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. De brandweer controleerde de boel maar keerde al snel terug. Ook een brand in een CV kast moet in de beginfase bestreden worden om branduitbreiding te voorkomen. Automatische brand CV-ketel of CV-ruimte blussen? Automatische-brandblusser met laagste prijs voor 24/7 brandpreventie CV-installaties. 


BRAND EMMEN FLATWONING | BRON: DvhN

Brand flatwoning Emmen. Meerdere flatwoningen in Emmen zijn grotendeels in de as gelegd door een felle woningbrand. Niemand raakte gewond. Het gaat om het oude wooncomplex en winkelcomplex op de hoek van de Meerstraat en de Weerdingerstraat. Boven de drie winkels zijn meerdere flats. In een van de bovenwoningen is de brand vermoedelijk ontstaan, volgens omstanders door iemand die met een brandende sigaret in slaap viel. De brandweer kon dat niet bevestigen. Onderzoek dat moet uitwijzen.


WINKELBRAND HOOGEVEEN | BRON: 112 DRENTHE:

BRAND WINKEL HOOGEVEEN GRONINGEN - Winkel in tuin, dier en kleding Welkoop in Hoogezand, provincie Groningen is zaterdagavond uitgebrand. Hoe de brand in het imposante winkelpand ontstond is onbekend. Brandweer Hoogezand kreeg assistentie van brandweer Groningen, Slochteren en Harkstede. Er werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Inwoners van Hoogeveen werden verzocht, vanwege de rook, ramen en deuren te sluiten en afzuiging af te schakelen.


BRAND WONING ERICA | BRON: RTV DRENTHE:

WONINGBRAND ERICA - 05-2017: In een woning aan de Kalffstraat in Erica te Drenthe heeft vanochtend brand gewoed. De beneden verdieping van de woning brandde volledig uit en liep daardoor forse brandschade op. Bewoners hebben de woning op tijd kunnen verlaten. De buren moesten worden geëvacueerd. Er raakte niemand gewond. Het is onduidelijk hoe de woningbrand is ontstaan. Nu ook blijkt hoe belangrijk woningbrandpreventie is. Met brandblussers kunt u brandschade beperken en een vluchtweg naar buiten creëren. Webshop voordelige brandblussers voor Emmen en omgeving online kopen.


WONINGBRAND NIEUW-AMSTERDAM | BRON: RTV DRENTHE

NIEUW-AMSTERDAM DRENTHE: 05-2017 was in Nieuw-Amsterdam is brand uitgebroken in een vrijstaande woning. Het ging om een uitslaande brand. Verschillende brandweerkorpsen werden opgeroepen om te helpen blussen. De brand lijkt op de benedenverdieping te zijn begonnen, de bewoners waren niet thuis. Volgens de woordvoerder van de brandweer was er geen gevaar voor de omliggende panden. De woning moet als verloren worden beschouwd. Een woningbrand is de meest voorkomende brand. Voordelige sprayblusser voor thuis kopen, veilig online. 


BRAND SCHOONEBEEK | BRON: NOORDERNIEUWS

SCHOONEBEEK SCHUURBRAND: 04-2017 brandweer Schoonebeek naar brand op De Koele. De brand die in een schuur was begonnen was overgeslagen naar een schutting. Het vuur bedreigde de inpandige garage van de woning. Omstreeks tien over elf werd het sein middelbrand gegeven en werd de brandweer van Klazienaveen voor assistentie gealarmeerd. De brandweer had het vuur vlot onder controle. De garage heeft brandschade opgelopen de de schuur en de schutting kunnen als verloren worden beschouwd. Advies, koop spray brandblussers voor brandpreventie thuis.


BRAND METERKAST KAMPEN | BRON: STENTOR

Brand meterkast bakkerij winkel. De meterkast brand werd iets voor 04:00 ontdekt. Vanuit de meterkast waren de vlammen te zien. De brandweer had de meterkast brand snel onder controle en alle bewoners konden aan het begin van de ochtend naar hun huizen terugkeren. Brandschade aan winkel en bakkerij is groot, vertelt de woordvoerder van de veiligheidsregio IJselland. Brand meterkast winkel, woning, bedrijf, kantoor, loods automatisch blussen? Koop de automatische-brandblusser


BRAND TUINBOUWBEDRIJF ERICA | BRON: TUINBOUW EMMEN

ERICA DRENTHE: in 2012 heeft een grote brand gewoed in een tuinbouwbedrijf. Het is al de derde brand in korte tijd in Erica. Rond half tien gisteravond kreeg de brandweer een melding van een woningbrand. Een werkplaats naast een woning bleek in brand te staan en het vuur sloeg over naar een naastgelegen kas. Zowel werkplaats als de kas zijn verwoest. De woning kon behouden blijven maar heeft schade opgelopen. Hulpdiensten uit Drenthe rukten hielpen blussen dat tot ver na middernacht. De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar twee naastgelegen kassen. Er is niemand gewond geraakt. Brandblussers tuinbouwbedrijf kopen, veilig online per IDeal.


BRAND BOVENWONING DEDEMSVAART | BRON: DE STENTOR

Brand bovenwoning. Een bovenwoning in Dedemsvaart is maandagmiddag uitgebrand. Bij de brand kwam een hond om het leven. Een buurman die lag te slapen kon net op tijd worden gewekt. De brand vond deels in de keuken plaats. Koop voor woningbrandpreventie online spraybrandblussers. In Nederland vinden dagelijks woning en keukenbranden plaats. Brand in rijtjeswoning, appartementen, bovenwoningen, rietgedekte woningen, eengezinswoning en noem maar op. De oorzaken zijn vaak te vinden in defecte of niet goed functionerende huishoudelijke apparatuur.


BRAND PARC-SANDUR EMMEN | BRON: DvhN

Woningbrand Parc-Sandur Emmen. Op Tweede Kerstdag was in de schuur van een woning in de Emmer woonwijk Parc Sandur brand ontstaan. Er vielen geen gewonden. De bewoners werden op tijd wakker en konden, met hun dieren, het huis verlaten. Toen de brandweer van Emmen arriveerde was de brand uitslaand en kwam ook Brandweer Klazienaveen ter plaatse. Het vuur was snel onder controle. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niks bekend.


WINKEL BRANDBLUSSERS EMMEN - DRENTHE: