ALLE SOORTEN BLUSMIDDELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN BIJ BLUSPUNT VEILIG ONLINE KOPEN

BLOG | BRANDBLUSSERS EMMEN


BlusPunt Brandblussers Emmen! Gestaag groeiende organisatie op het gebied van blusmiddelen en veiligheidsartikelen. Landelijke levering brandblussers brandslanghaspels en overige brandpreventie en veiligheid artikelen. Op de blog pagina van Brandblussers Emmen plaatsen wij interessante nieuwsberichten over brandblusmiddelen en aanverwante producten en informatie. Neem bij vragen over artikelen, prijzen of voor brandblusser advies gerust contact op.


BLOG BERICHTEN | BLUSPUNT BRANDBLUSSERS EMMEN

Brandblusser onderhoudsvrij

Brandblusser onderhoudsvrij in meerdere soorten. Onderhoudsvrij... Brandblusser..? Dat klopt. Sinds een 10-tal jaren zijn er brandblussers met keurmerk en sprayknop op spraybussen verkrijgbaar. Deze soorten nieuwe brandblussers zijn vooral voor thuis en onderweg uitermate geschikt om een beginnende brand mee te blussen. Er zijn per merk blusspray twee modellen te onderscheiden. Enerzijds is er de vorstbestendige blusspray voor montage in voertuigen (ook geschikt voor montage in vaartuigen en overige Outdoor toepassingen). Anderzijds is er de Indoor variant die blusmiddel bevat dat ook voor blussen op olie en vet bij een vlam-in-de-pan geschikt is. Hiernaast zijn alle blusspray brandblussers licht van gewicht en dan ook eenvoudig naar een brand mee te nemen. In de webshop blusspray brandblusser voor thuis, auto, boot, camper, keuken en caravan kopen, veilig online. Alle soorten brandblussers met blusspray. 

Lees meer »

Kevlar brandblusser

Brandblusser van kunstof..? Dat klopt..! Nieuwe brandblusser met kunstof cilinder en kevlar drukhouder verkrijgbaar met ABC poeder of AFFF schuim. Voor elke toepassing bieden wij een 2, 6 of 9 liter schuimblusser en of 2, 6 of 9-kilo ABC poeder variant. Soorten brandblussers die inclusief montagebeugel worden geleverd. Kunstof brandblussers bieden veel voordelen. Op de eerste plaats brandblusser onderhoud kosten besparen! Dit type brandblusser hoeft slechts 1x in twintig jaar (10e jaar) van twintig* jaar dat een brandblusser ingezet mag worden (maximale toegestane wettelijke inzetduur*) te worden hervuld. Dat is alvast een besparing van 110 euro exclusief B.T.W. per brandblusser. Stalen brandblussers dienen iedere vijf jaar van nieuwe inhoud te worden voorzien. Nog een aantal voordelen van kunstof brandblussers is dat ze niet roesten en u kunt zelf de druk controleren door de meegeleverde magneet voor de drukmeters te houden. Beweegt de wijzernaald zich in het groene vlak dan is er voldoende blusdruk in de cilinder aanwezig. Op de achterzijde van de cilinder bevindt zich het controle etiket waar de controledatum en paraaf op ingevuld kunnen worden. Brandblusser met kevlar drukhouder, wat is hiervan het voordeel. Gewicht besparing en kevlar is ijzersterk waardoor deze ook wel kevlar brandblusser genoemde brandblussers zowel stootvast als krasvast zijn. Het totale gewicht van deze soorten brandblussers is circa twintig procent lichter dan dien van metalen schuimblussers of poederblussers. Neem voor een offerte contact op.

Lees meer »

Brandblusser voor in huis

Regelmatig bereikt ons de vraag welke brandblusser de beste is voor in huis. De beste brandblusser voor in huis is een brandblusser met brandklasse A B F rating en die eveneens geschikt is voor het veilig blussen op elektrische apparatuur in huis. De blusrating wordt met de letters van de brandklassen in combinatie met getallen op elke brandblusser in Nederland verkrijgbaar aangeduid. Bijvoorbeeld 5A-21B-5F of 13A-70B-25F. Fabrikanten zijn verplicht om de blusrating op de cilinder te vermelden. Belangrijk bij de brandbestrijding in woningen en ook appartementen is dat een brandblusser snel verplaatsbaar dient te zijn. In woningen en appartementen adviseren wij sprayblussers of schuimblussers. Is uw woning van een rieten-dak voorzien dan vereist de verzekering minimaal een 6-liter schuimblusser. Dit geldt ook voor studentenhuizen. In de webshop bieden wij schuim en spray brandblussers voor in huis die zelfs in meerdere brandklassen inzetbaar zijn. Zo ook met en zonder brandklasse-F* (frituurvet / bakolie*) blusrating en of in vorstvrije of niet vorstvrije variant. Sprayblussers in de webshop met brandklasse-F rating al te koop vanaf 9,91 en 2-liter schuimblusser al vanaf 23,71. Neem voor advies over de soorten schuimblussers contact op.

Lees meer »

Brandblusser onderhoud

Brandblusser onderhoud in Emmen, Drenthe en omgeving voor voordelige prijzen. Het periodieke brandblusser onderhoud is door verzekeringen en ook de toezichthoudende instanties periodiek vereist. Periodiek onderhoud aan brandblussers wil zeggen, eenmaal per jaar of eenmaal per twee jaar, deze controle uit te laten voeren. Dit is afhankelijk van wat de brandverzekering voorschrijft. Het keuren en controleren van brandslanghaspels dient wel jaarlijks verricht te worden. De keuring van blusmiddelen dient ervoor om de betrouwbaarheid van blusmiddelen te borgen zodat deze de goede werking bieden in het geval dat de schuim, koolzuursneeuw of poeder brandblusser of brandslanghaspel bij een brand calamiteit daadwerkelijk zijn werk moet doen. Periodiek en uitgebreid onderhoud brandblussers. Het periodieke jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoud is een algehele controle van de conditie van de brand blusser(s). Uitgebreid onderhoud houdt in dat de betreffende brandblusser(s) van nieuwe inhoud dien(t)(en) te worden voorzien. Dient u oude brandblussers te laten hervullen dan is het vervangen van (een) oude brandblusser(s) door het kopen van (een) nieuwe brandblusser(s) vaak voordeliger. Dit komt doordat bij het hervullen van brandblussers onderdelen worden vervangen wat gepaard gaat met arbeidstijd. Moet u brandblussers vervangen, neem gerust contact op. 

Lees meer »

Coronapreventie shop

Coronapreventie artikelen shop voor bedrijven in Drenthe en omgeving. Het Coronavirus grijpt opnieuw om zich heen en.. het is nu meer dan ooit van groot belang dat de hygiëne regels conform de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Als beheerder of eigenaar van (een) bedrijfspand(en) is het zaak om alle te nemen maatregelen tijdig uit te voeren. Helaas ook om ongewenste sluiting door toezichthouders te voorkomen. Voor het realiseren van de juiste Corona preventie maatregelen zijn er vele soorten Corona artikelen beschikbaar. Hierbij valt te denken aan de meest voor de hand liggende zoals desinfectiemiddelen mondkapjes, palen om desinfectiemiddel op te plaatsen, plexiglas schermen, voorhoofd thermometers en allerlei soorten Corona (anderhalve meter afstand) preventie stickers. Bent u op zoek naar Corona-preventie-hulpmiddelen..? Wij hebben een groot assortiment voor aanbieding prijzen zodat u snel verder kunt.

Lees meer »

Keuringsvrije brandblussers

Keuringsvrije-brandblussers? Klopt, keuringsvrije-brandblussers zijn nieuwe en doorontwikkelde-brandblusapparaten die u zelf jaarlijks kunt controleren op staat, conditie en opslagdruk. De soorten keuringsvrije-brandblussers worden ook composiet brandblussers genoemd. Dit zijn Rijkstypekeurmerk erkende en uiterst robuuste brandblussers die aan de EN3-7 (Europese Norm ook geldend voor draagbare blusapparaten in Nederland) voldoen. De cilinder is van HDPE kunststof en aramide vezel gemaakt. Aramide wordt ook in kogelwerende vesten verwerkt wat de stevigheid ten goede komt. Omdat de cilinder van kunstof is kan dit type brandblussers niet roesten. Dus ideaal in buitenomgevingen! Hiernaast zijn deze brandblussers ook met verschillende verchroomde onderdelen uitgerust en maar liefst twee drukmeters. Jaarlijkse controle zelf uitvoeren? Klopt ook omdat deze met poeder en schuim verkrijgbare blustoestellen enkel en alleen visueel gecontroleerd hoeven te worden. Om te controleren of er zich ieder jaar nog voldoende druk in de cilinder bevindt wordt een magneet bij elke composiet brandblusser meegeleverd. Door de magneet voor de beide drukmeters te houden en te controleren of deze vervolgens bewegen en in het groene vlak blijven staan heeft u reeds gecontroleerd of de druk voldoende is. Breng een bezoek aan de pagina composiet-brandblussers voor de controle instructie. Wat besparen bij aankoop van keuringsvrije-brandblussers? De besparen wordt berekend over de looptijd van de maximale inzetduur van brandblussers die in Nederland geldt. Dat is 20-jaar. De besparing kan oplopen tot in de duizenden euro's en zeker wanneer u een groot bestand aan brandblussers in het bedrijf heeft? Offerte vergelijk brandblussers? Neem gerust even contact op of koop eenvoudig online in de webshop bij BlusPunt uw keuringsvrije-brandblussers.

Lees meer »