LIFEVAC | ANTI-VERSTIKKING


LifeVac antiverstikking unit voor verhelpen luchtweg blokkade. LifeVac wordt geleverd inclusief masker voor volwassenen, masker voor jong volwassenen en masker voor kinderen. De Nederlandse handleiding is bijgesloten. LifeVac biedt soorten antiverstikking apparaten waarmee al veel levens gered zijn. LifeVac is eenvoudig in gebruik en bedoeld voor inzet wanneer de standaard BLS procedure voor het verhelpen van een verstikking in de luchtpijp niet werkt. Plaats het LifeVac over de neus en mond van de volwassene of het kind. Beweeg de handgreep omlaag en vervolgens snel omhoog om de blokkade uit de luchtweg te verwijderen door middel van de zuigende werking. De soorten LifeVac apparaten zijn ook op jezelf te gebruiken. In de webshop meer aanbiedingen LifeVac.


LIFEVAC AANBIEDINGEN

LIFEVAC GEBRUIKEN

LifeVac werkt door vacuum zuigkracht te creëren om een luchtweg blokkade uit de luchtweg bij een stikkend slachtoffer te verwijderen. LifeVac mag gebruikt worden wanneer het standaard BLS protocol niet succesvol is of wanneer het slachtoffer het bewustzijn verliest. Vanwege verschillende maten mondmaskers is de LifeVac inzetbaar voor iedereen, ook kinderen. Bij bestellen van LifeVac wordt de instructie meegeleverd. Een vraag over LifeVac is of bij gebruik van een LifeVac het verstikkende obstakel niet verder in de luchtpijp geraakt? Nee, door de éénrichtingsklep is dit onmogelijk. De éénrichtingsklep zorgt ervoor dat de blokkade niet verder de luchtpijp in gaat. De LifeVac varianten hebben CE en FDA markering en zijn ook geschikt voor trainen tijdens EHBO of BHV training.


STAPPEN VOLGORDE

Stap 1

Bij een verstikkend slachtoffer mag de LifeVac pas gebruikt worden indien het standaard Basic Life Support-Protocol niet succesvol is, of wanneer het slachtoffer het bewustzijn heeft verloren. 

Stap 2

Plaats het masker op de LifeVac. Plaats de LifeVac over neus en mond van het slachtoffer. Met een krachtige beweging druk je de pomp omlaag. Door de eenrichtingsklep ontsnapt de lucht naar buiten.

Stap 3

Terwijl je met 1 hand het masker vasthoudt trek je met de andere hand het handvat van de LifeVac krachtig omhoog. Er ontstaat een vacuüm die de blokkade uit de luchtpijp zuigt.


LIFEVAC VIDEO

LIFEVAC KLEINE KINDEREN - ZWANGERE VROUWEN

LifeVac is een doorontwikkelde plopper van vroeger echter dan op medisch gebied en voorzien van éénrichtingsklep. Iedereen heeft wel een nare herinnering uit het verleden aan een bijna stikervaring omdat iets in de luchtweg bleef zitten. Volwassenen kunnen bij een luchtweg blokkade nog bedenken wat te doen. Kinderen zijn overgeleverd aan de redding van een ander, ook als je zwanger bent. Want dan kan de heimlich methode niet worden verricht. In deze situaties bieden LifeVac apparaten een effectieve levensreddende optie. Niet alleen voor EHBO in bedrijven, ook in het onderwijs, bij verenigingen en kinderopvang.