AED - BHV - EHBO ARTIKELEN & BRANDBLUSSERS VOOR GROOTHANDEL PRIJZEN | TEL. 085-1304730

ONDERHOUD BRANDSLANGHASPELS


Keuren brandslanghaspels? Controleren en onderhouden vaste brandslanghaspel volgens de NEN-EN 671-3 uitvoeren. Keuren en onderhouden van vaste brandslanghaspels moet door een daartoe REOB opgeleide onderhoudsmonteur verricht worden. Vaste brandslanghaspels hebben als zeer groot voordeel dat er altijd een onbeperkte voorraad aan bluswater voorhanden is. Keuren en onderhouden van brandslanghaspels dient conform onderhoudsnorm EN-671-3 jaarlijks uitgevoerd te worden. BlusPunt biedt onderhoud brandslanghaspels voor lage tarieven.


NIEUWE BRANDSLANGHASPEL OPGEHANGEN?

Heeft u voor in uw bedrijfspand (een) nieuwe brandslanghaspel(s) gekocht en is de brandslanghaspel installatie gereed? Houdt er rekening mee dat na het ophangen en aansluiten van brandslanghaspels op de waterleiding deze nog voorzien moeten worden van een brandslanghaspel keuringsticker. Mocht er brand ontstaan dan kunt u aan uw brandverzekering tonen dat u aan de voorschriften en verplichtingen binnen het brandveilig gebruik van gebouwen heeft voldaan. In onze webshop complete nieuwe brandslanghaspel met 20, 35 of 30 meter brandslanglengte online kopen.


NIEUWE COMPLETE BRANDSLANGHASPELS:
ONDERHOUD BRANDHASPELS | ENKELE ONDERDELEN:

JAARLIJKS KEUREN | TERMIJN KEUREN BRANDSLANGHASPEL:

De termijn voor het keuren van brandslanghaspels wordt toegelicht in onderhoudsnorm NEN-EN 671-3. Deze norm vereist jaarlijks onderhoud aan alle soorten brandslanghaspels. De jaarlijks uit te voeren brandslanghaspel keuring dient om brandslanghaspels gebruiksklaar te houden. Behalve een uitgebreide visuele controle worden onderdelen als het haspelblad, lagers, brandslang, kranen en de straalpijp op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd. Na het uitvoeren van het onderhoud en keuren moet de brandslanghaspel onderhoud keuringsticker aangebracht worden.


5 JAARLIJKS | UITGEBREID ONDERHOUD EN KEUREN BRANDSLANGHASPEL:

In ieder 5e jaar dient volgens NEN-EN 671-3 verplicht uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels verricht te worden. Aanvullend op jaarlijks onderhoud moeten brandslangen op de maximale werkdruk conform NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt afpersen van de brandslang genoemd. Essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van uw brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang nodig heeft. De slangen op brandhaspels worden na verloop van tijd poreus dat voor scheurtjes en lekkages zorgt. Na afpersen dient de sticker "slang beproefd" op de brandhaspel geplakt te worden. Wanneer een brandslang niet tijdig wordt vervangen kan de blusdruk onvoldoende zijn waardoor de waterstraal niet ver genoeg reikt. 


BRANDSLANGHASPEL VERVANGEN:

Brandslanghaspels hoeven niet bij een bepaalde leeftijd verplicht vervangen te worden. Bij goed jaarlijks uitgevoerde controles gaan brandslanghaspels tientallen jaren mee. Is een brandslanghaspel in een koude en vochtige omgeving gesitueerd dan zal deze mogelijk sneller vervangen moeten worden.


Prijs onderhoud brandblussers en of brandslanghaspels? Neem via onderstaand formulier contact op, wij zijn u graag van dienst.